fbpx

Cjelokupni vodič kroz proces MANIFESTIRANJA ŽELJA

 

1. VIZUALIZIRAJ
1a Imaj viziju onoga što želiš.

Imati viziju onoga što želiš može značiti bilo šta, ali ključno pitanje je “šta je želja?”

Kako vas ne bismo zamarali filozofijom o prirodi želje, daćemo vam samo smjernice kako da otkrijete koje su vaše istinske želje. To je bitno iz samo jednoga razloga: želja koja je produkt ega ili vaših misli ima daleko manju energiju iza sebe nego li žellja koja izvire iz duše i koja je iskonska želja vašeg bića.

Želje koje su produkt ega su one želje koje vrlo brzo prevazilazite, koje vam ne pričinjavaju sreću ili radost, ponekad se čak možete i pokajati ubrzo nakon njenog ostvarenja.

Da biste otkrili koje su vaše želje postavljajte sebi malo drugačije formulisana pitanja. Umjesto da se pitate “šta je moja želja?” radije se pitajte “šta je to što me čini radosnim?”

Evo jedne kratke liste pitanja koja će vam onogućiti da brzo i dosta lako otkrijete svoje iskonske želje:

– Koje su to moje najuzvišenije nade? Čemu se to nadam da će se desiti u mom životu? Šta se nadam da ću postati?

– Šta je to što me raduje? Kakva je priroda stvari koje me raduju?

– Šta je to što bih mogao/la raditi po cijeli dan?

– Šta je to što bih zaista volio/voljela da se desi? Da se ostvari?

– Čemu se to najviše obradujem? Šta bi me najviše obradovalo?

– Kada bi postojala realnost u kojoj ne postoje ograničenja, u kojoj pravila ne vrijede, u kojoj je sve moguće, gdje novac ne igra ulogu, gdje je apsolutno sve moguće i dozvoljeno… šta bih odabrao/la da budem, imam, radim, živim?

U ovom procesu obraćajte pažnju na to kako se osjećate kada razmišljate o odgovorima. Ovaj put zanemarite ono što mislite i zapišite odgovore koji vam bude najsnažnije emocije.

1b Vizualiziraj sebe kako već imaš to što želiš.

Sada kad ste načisto s time šta je to što želite, možete da vizualizirate one odgovore koji su u vama budili najintenzivnije emocije.

2. ŽELI

2a Održavajte ovu intenzivnu želju/osjećaj za ono što pokušavate manifestirati narednih 15 minuta.

Zapamti da emocija želji daje energiju. Kada kažemo emocija onda mislimo na emocije radosti, veselja, uzbuđenja, ljubavi. Nemojte dozvoliti da zamjenite imenicu “želja” s imenicama “čežnja”, “žudnja”, ili nešto tome slično. Takve emocije u sebi nose komponentu nedostatka, komponentu nepostignutog cilja, pa samim time i vibraciju nemanja. Ono što nemaš to nisi, a ono što nisi nikada nećeš niti imati.

Mi ne manifestiramo ono što želimo, već ono što mi sami jesmo. Nažalost zbog ograničenosti jezika koji koristimo da ovo znanje prenesemo moramo koristiti riječ “želja” ili “željeti” koje vrlo lako mogu biti pogrešno shvaćene.

Proces 2a: Pretpostavimo da želite manifestirati vaš prvi automobil. Kako da održavate želju tih 15 minuta na ispravan način?

Razmišljajte o razlozima zašto uopšte želite automobil? Budite i ovdje oprezni. Ovaj proces je kao hodanje po konopcu, gdje vrlo lako možete skliznuti u pogrešan set vibracija, ali isto tako i u onaj drugi.

Odgovor na pitanje Zašto želim automobil? ne smije biti “jer sam sit/a pješačenja, kašnjenja, kretanja po hladnom i mokrom vremenu…”. Takvo razmišljanje ne može vam pomoći da održite visoku vibraciju.

Razmišljajte o tome kako je lijepo biti u mogućnosti da odeš bilo kad, bilo gdje. Kako je lijepo voziti se u toplom automobilu dok napolju uvjeti i nisu pogodni za pješačenje. Divno je sjesti u automobil i samo krenuti, bez čekanja, bez odlaska na stanicu, bez provjeravanja reda vožnje, bez razmišljanja o bilo čemu. Samo sjednete i vozite.

Razmišljajte o tome kako je lijepo predvečer odvesti se do nekog vidikovca, sjesti na haubu i posmatrati grad kako tone u noć.

To su pravi razlozi zašto želite automobil.

3. VJERUJ
3a Morate izgraditi uvjerenje da je manifestacija moguća.

Manifestacije ne samo da su moguće, već su i neminovne. Energija ide tamo gdje je vaša pažnja i materijaliziraće se prije ili kasnije. To je zakonitost. Koliko brzo će da se manifestira zavisi od različitih faktora, ali manifestirati se hoće – definitivno.

Što češće budete razmišljali o pozitivnim razlozima svoje želje i što više budete uživali u njima, to ćete ostaviti veći prostor za manifestaciju.

Što češće budete razmišljali na način “stvarno mi je dosta pješačenja po mokrim ulicama” to ćete manji prostor za manifestaciju da ostavite.

Prosto.

3b Morate gajiti uvjerenje da ste vrijedni i zaslužujete ono što želite.

U životu vlada princip samo-opstojnosti, gdje život u svakom trenutku podržava vlastito nastojanje za širenjem i ekspanzijom. Svaka nova mogućnost, svaka nova kombinacija okolnosti, svaka ispunjena želja bilo koga od nas je ostvarenje tog principa. Život sam sebe podupire s ciljem stvaranja uvijek novih oblika iskustva. Vaše iskustvo je u interesu same Kreacije, samog Života.

Život ne prosuđuje i ne mari za sve one stvari koje ste učinili ili niste. On svoju samo-rastuću i samo-podržavajuću prirodu ispoljava kroz zakone Univerzuma, ne kroz prosudbu o tome da li neka od “jedinki” (što je privid, svi mi jesmo sama Kreacija) vrijedi dovoljno da joj se ukaže prilika da ostvari neku od svojih želja i nakana.

Shvatite da isti zakoni vrijede za sva bića na ovom planetu. Za biljke, životinje, ljude…

Kreacija neće uskratiti hranjive materije jednoj biljci jer ona zaklanja sunce drugoj. Neće uskratiti medvjedu hranu jer je u potoku lovio ribu i pojeo nekoliko riba više nego li je bilo potrebno. Kreacija nikada neće uskratiti jednoj ptici pravo na bilo šta samo zato što je ona okupirala gnijezdo druge ptice.

3c Morate gajiti uvjerenje da ste u stanju da manifestirate željeno.

Ne vi niste u stanju da manifestirate željeno. Ono se ne dešava zbog vas. Ne dešava se jer vi imate neku posebnu sposobnost. Ono se dešava kao odraz. Neminovno je.

Radije razmišljajte o tome da ste u stanju da upravljate svojim mislima, emocijama, pažnjom (fokusom)… I budite u stanju. Manifestacija se dešava po automatizmu, neovisno o vama. Ona je samo odraz vas samih, zato je daleko praktičnije da povedete brigu o onome što gajite u sebi.

Sve je to samo fizika. Nema tu ni govora o sposobnostima, zaslugama, bilo čijoj većoj vrijednosti u odnosu na bilo koga drugoga. To možete da zaboravite. Vaš jedini zadatak je vaša lična energija koja zavisi od vaših misli i uvjerenja.

4. PRIHVATANJE
4a Morate totalno prihvatiti sebe i svaku okolnost izvan sebe

Prije nekoliko trenutaka smo ustvrdili da Bog/Univerzum prihvata sve bez prosudbe. Bog kada bi prosuđivao o bilo čemu, upravo na tom mjestu bi akumulirao energiju koja ima tendenciju da se neminovno manifestira. I sve bi se to desilo njegovom “greškom”, a s druge strane po Njegovim zakonima. Tako bi se Tvorac našao u zamci vlastite tvorevine.

Ako treba od nekoga da učite, onda učite od samog Boga/Univerzuma.

Ne prosuđujte. Sami čin prosudbe znači dvije stvari: 1) da je to nešto što ne želite i s čime se ne slažete ; 2) da upravo samim aktom prosuđivanja vi svoju pažnju stavljate na to što ne želite

Da ponovimo: Energija se manifestira tamo gdje je vaša pažnja.

Šta god se našlo na vašem putu, prihvatite. To je jedini način da ne manifestirate još veći “izazov” vrlo sličan upravo onom izazovu na koji ste se “okomili”.

4b Neka kontrast bude oruđe izoštravanja vaših želja i ogledalo vaše vibracije. Kontrast sagledajte, suočite se s emocijama koje u vama budi, shvatite zašto je on pred vama (da li je tu da vas preusmjeri u nekom drugom pravcu, da vas nešto nauči, da vas spriječi od činjenja greške ili da vam pokaže nešto što se u vama skriva i trebate da “isčistite”).

Kada završite s tim procesom, prihvatite i krenite dalje.

5. NAMJERAVAJTE

5a Morate namjeravati da manifestirate. Namjera se razlikuje od samo željeti.

Namjera i želja se razlikuju utoliko što namjera predstavlja vašu spremnost da učinite nužne korake bez oklijevanja,

Da bismo istakli ovu razliku poslužićemo se banalnim primjerima: student želi diplomirati ali nema namjeru učiti, sportista amater ima želju igrati za reprezentaciju ali nema namjeru to i ostvariti, djevojka ima želju biti Miss Universe ali nema namjeru čak ni da se prijavi na takmičenje…

Namjera ne znači neminovno da će uopšte biti potrebno uložiti ogroman trud u postizanje vašeg cilja, ali definitivno predstavlja vašu spremnost i odlučnost.

Vi namjeravate ostati fokusirani na cilj. Vi preuzimate odgovornost i prihvatate da ste vi ti koji tu želju dovodite u život.

Namjera bi se mogla posmatrati i kao neka vrsta svjesne zapovjedi.

6. AKCIJA

6a Djelujte kao da je vaša želja već ostvarena.

Pretpostavimo da je vaša želja – više novca.

Počnite djelovati kao da imate više novca. Djelite novac. Možda raspolažete s vrlo malo sumom novca koju možete da donirate ili date nekome na ulici, ali učinite to s osjećajem radosti. Učinite to kao da vas kući čeka 10 gomila novca. Učinite to kao da upravo dajete milione, a ne nekoliko novčića. Opustite se i dajte novac bez ikakve bojazni. Novca je uvijek bilo i uvijek će ga biti.

6b Ponašajte se kao da to već imate.

Možda ne možete da odete i kupite automobil u kešu, ne možete da kupite kuću ili imanje, ali možete početi razmišljati kao da je to moguće, možete tako govoriti i tako se ponašati na sve druge načine.

Možete sjesti pred računar i online potražiti nekretnine kao da ćete već sutra kupiti. Možete otići i obići neku zanimljivu nekretninu. Što da ne?

6c Radite stvari na način kao da je vaš cilj već postignut

Ponovo, pronađite one stvari koje možete raditi tako. Potpuno je uredu ako ne možete na slijedeći odmor otići avionom umjesto vlakom, ali to ne znači da ne možete barem mentalno trošiti novac, kupiti avionsku kartu, otići na odmor.

Ako vaša želja uključuje rano ustajanje, počnite ustajati rano. Ako vaša želja uključuje spavanje na jednoj strani kreveta umjesto na cijelom krevetu, uradite to. Uradite sve ono što možete. Ono što ne možete uraditi fizički, možete mentalno.

Jedino što je bitno jeste da sve bude usklađeno sa svim do sad navedenim koracima. Pazite na to kako se osjećate. Cilj svakog narednog koraka jeste da produbi i intenzivira pozitivna osjećanja i pozitivna uvjerenja u vama. Ako osjetite da vas nešto “baca u depru” ili u vama budi osjećaj nedostatka, prihvatite to. Vidite šta možete učiniti drugačije.

Svaki korak ima isti cilj – pojačavanje i učvršćivanje vaših emocija, vaš vizije, vašeg mentalnog stava.

6d Naravno, poduzmite i sve one uobičajene “normalne” korake. Šanse su skoro ravne nudli da se nešto desi i ostvari, ako vi niste voljni izaći iz vlastite sobe. Što se više krećete i što više interakcije imate s ljudima i svime u okolini, to je više mogućih kanala za različite sinhronicitete i pronalaženje kokreatora.

7. DOPUSTITE

7a Morate se odvojiti od ishoda, ne budite vezani za krajnji ishod želje.

Vezivanjem za krajnji ishod vi zapravo postavljate tvrdnju da je samo jedan ishod prihvatljiv, te da ni jedan drugi nije dovoljno dobar. Samim time ste učinili dvije stvari: 1) stvorili ste sebi nepotrebni pritisak i 2) ograničili ste se na samo jednu mogućnost, što znači da će svaka druga, pa makar i mnogo bolja mogućnost proći neprimjećenom s vaše strane.

7b Osjećajte intenzitet onoga što želite, bez očekivanja da se to MORA manifestirati.

Svako fokusiranje na to da se nešto MORA desiti znači da vi osjećate (i vibrirate) da se još uvijek nije desilo. Sjetite se, mi manifestiramo ono što mi jesmo. U tom slučaju vi jeste vibracija nedostatka nečega i samo još veći nedostatak možete manifestirati.

Nadalje, kako je Bog/Univerzum vama dao slobodnu volju i svaku slobodu, tako i vi morate da učinite isto. Možete biti slobodni samo ako vibrirate u rezonanciji s osjećajem slobode. A to možete postići jedino i isključivo dajući slobodu Univerzumu i svako biću i pojavi u Njemu.

Formula za ovaj korak bi bila: Gajite isključivo radost, ZAHVALNOST i ljubav prema onome što želite. I ništa osim toga.

Znajte da je sve već savršeno onakvo kakvo jeste. Prihvatite sve onakvo kakvo jeste. Dajte slobodu svemu da bude onakvo kakvo ono želi da bude. To radi i Bog. To radi i reakcija. Ne sputava život da se širi u bilo kom pravcu. Nemojte ni vi to da radite. Učite od Najboljeg.

Ovo je stanje balansa u kojem trebate biti kako bi se manifestacija dogodila bez truda.

 

NEKOLIKO DODATNIH NAPOMENA:

a) Fizička realnost je odraz vaših uvjerenja.

Proces Kreacije se odvija potpuno bez ikakvog stupnja prosudbe. Sve što se odvija u vašem životu je samo odraz vaše vibracije koja je uvjetovana vašim mislima, koje su uvjetovane vašim uvjerenjima. Vi jeste ono što vjerujete da jeste. Vi možete ono što vjerujete da možete. A ono što jeste – to manifestirate.

Nema tu nikakve magije, nikakve mistike – samo fizika i već uhodan automatizam.

b) Upoznajte sebe, upoznajte svoje radosti i vaše želje kako ne biste slali mješovite signale. Kako je vaš život odraz vas samih, tako ćete dobiti mješovite rezultate. Učiniće vam se kako cijela stvar ne funkcionira.

Radije budite malo strpljivi i uložite dovoljno vremena i truda u otkrivanje vas samih. To će vam u konačnici uštedjeti masu vremena.

c) Nemojte se previše zamarati pitanjem kako će se nešto manifestirati. Manifestacije dosta rijetko izgledaju kao grom iz vedra neba – eto samo se desilo. Najčešće izgledaju kao niz vrlo malih manifestacija, koje vode do one velike. Na kraju vam se ponovo sve čini kao niz vrlo sretnih okolnosti i može dovesti do sumnje u sami Zakon privlačenja. Ali ne brinite. Samo pustite neka se stvari dešavaju onako kako se dešavaju.

Univerzum će vas sam povesti za ruku kroz cijeli niz bitnih događanja, susreta, sinhroniciteta…

 

 

JaJesamKreator 2018 ■ E. Hušić

One thought on “Cjelokupni vodič kroz proces MANIFESTIRANJA ŽELJA

Comments are closed.