fbpx

DOKAZ: Evo kako kanabis ubija stanice raka – VIDEO

Sigurno ste na više mjesta čitali o terapeutskom djelovanju kanabisa i njegovoj sposobnosti da izliječi rak. Pojavio se snimak na kojem se vidi kako THC/CBD ubija stanice raka, ne dovodeći pritom zdrave stanice u opasnost.
Paul Armentano, analitičar Nacionalne organizacije za reformiranje zakona o marihuani (NORML), navodi da kanabinoidi daju nadu svima onima koji boluju od raka.

 

Prvi navodi o tome su se pojavili 1974. godine, ali tek sada su se mediji počeli interesirati za ovu temu.

U članku Washington Post-a iz 1974. godine piše:

“THC je usporio rast stanica raka pluća, raka dojke i virusne leukemije kod laboratorijskih miševa, produživši njihove živote za 36%”.

U vrijeme kada je taj članak objavljen, naslovi su bili puni skandala s Nixonom i aferom Watergate, pa je ta vijest ostala u zapećku.

Časopis Nacionalnog instituta za rak je 1975. godine objavio sličan članak, ali ni on nije dospio u žižu javnosti. Za vrijeme tog istraživanja su identificirane 3 primarne komponente kanabisa, Delta 9 THC, Delta 8 THC i kanabinol (CBN).

Sve ove komponente dokazano sprječavaju rast specifičnih tumora u plućima.

“Ispitivanje na životinjama koje su 10 dana zaredom tretirane s delta-9-THC je pokazalo da je već prvi dan nakon ubacivanja tumora rast tumora usporen. Slično je bilo i kod miševa koji su 20 dana zaredom tretirani s delta-8-THC i CBN”.

Vlast već godinama stoje iza tvrdnje da kanabis nema medicinsku vrijednost. Kanabis trenutno spada u kontrolirane tvari prvog reda, zajedno s LSD-om, heroinom i ecstasyjem.

Smatra se da ove droge izazivaju ovisnost i da nemaju nikakav medicinski učinak.

Međutim, interesantno je da vlada SAD ima patent za medicinsku primjenu ove biljke.

Što vi mislite? Da li bi marihuana trebala ostati ilegalna?

stisnite “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”

 

 

 

Preveo: mag.Alfred Bošković / uredio: nsp
Prenosi: EUškola