fbpx

Dugo zataškavano znanje: Nauka UZEMLJAVANJA

Navikli smo svi da skoro svakodnevno nailazimo na čudotvorna riješenja za sve zdravstvene probleme. Naravno, uvijek je preporuka da se sve prihvata sa zdravom dozom skepse. Ali.. ovo na šta smo naišli prije nekoliko dana pobudilo je u nama radoznalost, veću nego inače.

Poslije određenog istraživanja i čačkanja po studijama, nismo mogli a da ovo ne podijelimo sa svima vama.

 

Šta je uzemljavanje?

Laički govoreći može se reći da je to obični kontakt sa zemljinom površinom, golom kožom ili kroz neku provodljivu površinu. Svrha takvog kontakta je razmjena ekeltričnog naboja između vašeg tijela i negativno naelektrisane Zemlje. Do ovakve razmjene naboja ne dolazi samo u slučaju stojanja i fizičkog kontakta sa golim tlom. Ono se odvija i u slučajevima kada se nalazite na travnatim (generalno: biljnim) površinama, kada plivate u prirodi, u rijekama, jezerima ili moru.

Zdravstvena poboljšanja koja biste trebali osjećati skoro trenutačno (nakon samo nekoliko sati uzemljavanja) jeste smanjenje bola kroz smanjenje upalnih procesa, poboljšanje sna, nestanak hrkanja…

Lista svih stanja na koja uzemljavanje ima dramatičan uticaj možete pronaći u videu.

Sve ovo ima velikog smisla, naročito ako uzmete u obzir da je na ovu temu do sada urađeno više od 20 studija koje sve podupiru.

Čak i nešto na intuitivnom nivu nam govori da je ovo daleko moćnije nego li je uopšte prezentovano u ponuđenom videu. Dovoljno je samo da nakratko vizualizirate kako stojite bosi napolju, u prirodi, dotičući zemlju, travu i kamenčiće golim tabanima. Probajte… Jeste osjetili?

Naprosto je nevjerovatno da nešto ovako jednostavno i prirodno, a tako učinkovito već odavno nije postalo opštepoznata stvar. Na žalost, iz svima nam poznatih razloga, o ovome u medijima skoro da nikada nije ni bilo govora, osim, jednog izuzetka koji nam je poznat, a to je gostovanje dr. Mercola u poznatom američkom show-u, Dr. Oz.

Baš zbog činjenice da se ovakvo blago drži u tajnosti, molimo sva da nakon gledanja videa, video ili ovaj članak podijelite s nekim kome bi ovo moglo olakšati patnje i popraviti zdravstveno stanje.

Video je s prevodom na naš jezik

 

O uzemljavanju možete pogledati i u ovom dokumentarcu koji traje otprilike 75min. U videu možete pogledati priču o jednom gradiću na Aljasci u kom se kao oluja proširila priča o uzemljavanju zahvaljujući grupi entuzijasta, te svjedočanstva stanovnika koji su isprva skeptično, ali kasnije vrlo rado, efekte uzemljavanja isprobali iz prve ruke.

 

Video je na engleskom jeziku

Još neki izvori na našem jeziku:

Blog Vesne Mihajlović

 

JaJesamKreator 2018 ■