fbpx

Iz svjesnosti srca BUDI AUTENTIČAN – to je zahvalnost

Sjedim u tišini, pažnje okrenute spram nutrine. Sjećanja naviru. Promatram ih.
Sjećam se. Nedavno sam spoznala ono što nazivamo kontrolom ega skrivenom od naše svijesti, od nas samih. Otkrila sam kako je suptilna razina na kojoj se pojavljuje i kako je ego nevjerojatno inteligentna tvorevina. Spoznala sam svoju osobinu i zbog nje mi postade neugodno. Sada, samo promatram, bez emocija koje sam doživjela prvi put.
Neki dan sam zapisala, voli svoj ego, voli svoju sjenu, jer kad ih voliš oni miruju.

Sada ovog trena to i živim, to jesam.

Sada počinjem istu stvar doživljavati drugačije. Doživljaj više nije negativan, emocije vezane uz njega nisu negativne, naprotiv, u mome tijelu i mome biću rastu neke nove emocije i ja kažem: “To je u redu. To je dobro!“
Prisutna je ugoda na svim razinama. Prisutno je razumijevanje.

Učiniti sve što želim je u redu. Baš sve što poželim! To je jednostavno put. On je u redu. On je uvijek u redu. Kakav god da bio. ON JE U REDU.

Dajem najbolje od sebe što mogu. Vidim kako je igra moga bića kreirana kroz ego u redu. To je samo igra.
Promatram to sa strane i osjećam nježnost i blagost spram toga i dopuštam da postoji kako želi.
Hvala.

Potrebe koje imam, želje i unutarnji impulsi ovdje su s namjerom vodstva ispunjenja, ostvarivanja onoga zbog čega sam ovdje. Promatrajući fizičko postojanje, to je ono što se naziva instinktima, ili nagonima, potreba za disanjem, hranjenjem, pijenjem, kretanjem, spavanjem, fizičkim djelovanjem kako bi se ovo tijelo koje je instrument spoznaje održavalo živim i funkcionalnim. Unutarnja potreba bića za činjenjem određenih stvari, željama, namjerama, što god to bilo, bila to želje za čitanjem, slikanjem, pisanjem, trčanjem, putovanjem, druženjem, smijanjem, plakanjem, kreiranjem kako god, tj. onim što izvire iz naše dubine, iz našega srca i želi biti manifestirano, je potreba koja je usađena u naše biće kako bi ono ostvarilo upravo ono što je došlo ostvariti na putu spoznaje. Jer upravo ta dijela su za svaku osobu ono što je potrebno učiniti kako bi došla do spoznaje. Za svakoga je to drugačije.

Kada se kaže da su putovi različiti, a cilj je jedan, upravo u tome se očituje različitost, a svaki je put dobar put.
Čovjek treba poštovati svoje unutarnje potrebe, želje, (ovdje se neću osvrtati na ono što smatramo devijantnim u bilo kome smislu, iako je i to zapravo isto, jer to može proizlaziti kao posljedica nesposobnosti sagledavanja svoje istine zbog raznoraznih faktora.)
Pri tom mislim doista čistog srca i mirnog uma promatrati svoje unutarnje potrebe koje su putokazi što nam je činiti kako bismo bili instrument spoznaje i spoznali.

Moj put je najbolji za mene, moje potrebe – nazovi želje, usmjeravaju me na putu koji je najbolji za mene. Svatko od nas sa svojim potrebama, željama i impulsima stvaranja i kreiranja je jedna mala nit Izvora, Postojanja od beskonačno mnogo sličnih a različitih načina na koji postojanje kreira sebe i spoznaje sebe.

Poštuj ono što jesi, budi autentičan, slušaj svoje srce.

Pišući ove riječi ostvarujem namjeru kazati to što dolazi kroz mene i namjeru to isto podijeliti. Bez obzira kako nekom to može izgledati.
Sada je to ono čega sam svjesna. Hoće li se svjesnost ovoga istoga jednom promijeniti pa ću ja isto gledati drugačijim. Možda. Prepuštam Onome koji sve ovo daje kroz mene, da čini kako želi. Prihvaćam sebe kakva god da jesam, izraz kreacije, jedna od mnogih Onoga koji kreira, prihvaćam sebe bez obzira.

To sam ja.
Volim i prihvaćam sebe.

Kad gledaš iz svjesnosti srca, a ne iz svjesnosti uma, postojanje percipiraš sasvim drugačije. Ono što si iz svjesnosti uma sudio onakvim ili ovakvim, iz svjesnosti srca vidiš mu svrhu, prihvaćaš ga i ne osjećaš otpor spram njega, iz svjesnosti srca vidiš mu svrhu i razlog, namjeru, te naslućuješ rezultat i kažeš, SVE JE DOBRO.

Iz svjesnosti srca vidiš da sve ima razlog koji je dobar i vidiš da sve ima rezultat koji je dobar. Iz svjesnosti srca prihvaćaš sve.
DOBRO JE, poštuj ono što jesi.

Budi autentičan. To je zahvalnost za ono što jesi.

Svami se smije
Dobro je
Namaste ■

 

 

Izvor: makaree.blogspot.ba