fbpx

Dijana Jurić: KADA OČEKIVANJE KREIRA, A KADA NE?

Sigurno ste čuli za rečenicu da očekivanje kreira. No, da li ste uvijek svjedočili realizaciji onoga što ste očekivali? Niste. Zašto? Kada očekivanje kreira, a kada ne?

Sigurno ste čuli i rečenicu:”Ne veži se za očekivanje.” Ne znam kako je vama sjela, meni baš i nije bila jasna kad sam je prvi put čula. Zapravo sam tek tada imala stotinu upitnika u glavi. Kako da se ne vežem? Što to znači? Kako da očekujem onda?

Ajmo na primjer, bit će lakše objasniti. Ideš na razgovor za željeni posao. Savršen posao za tebe. Baš po tvojoj mjeri. Očekuješ da ćeš ga dobiti. Jer to je pravi posao za tebe. I ti prava osoba za taj posao. Sve ti odgovara. I lokacija, i radno vrijeme, i uvjeti, baš sve. Super, misliš u sebi, kakva manifestacija! To je to! Razgovor prođe fenomenalno, sad samo sretno očekuješ poziv. Gledaš u mobitel očekujući da će ti javiti kada počinješ raditi. I mobitel zazvoni. S druge strane čuješ glas:”Žao nam je. Odlučili smo se za drugog kandidata.” “Moooooolim?” zvoni ti u glavi i imaš osjećaj da ti cijela glava pulsira, dok smirenim, tihim glasom kažeš:”Hvala što ste javili. Doviđenja.”

Kako? Kako, kako, kako? Zar nisu rekli da očekivanje kreira? Zar nisu rekli da sam ja kreator svoje realnosti? Jesu to sve ipak samo gluposti, jer vidi kako nisam dobio posao, a stoposto sam vjerovao, očekivao, tapkao, meditirao, afirmirao…? Čak sam vizualizirao onaj novi auto koji ću kupiti na kredit kad počnem raditi. Možda ipak nije sve do nas? Možda ipak netko “gore” ima svoje prste u svemu ovome. Jer kako da objasnim sada ovo, a onaj put kada nisam ni u snu očekivao da ću dobiti onaj posao, čak nisam ni ispunjavao sve uvjete koje su naveli kao obavezne, e tada sam dobio? Kako? Kako onda očekivanje kreira?

Zakoni odnosno načela prema kojima Svemir funkcionira su jednostavni, pa tako i zakon privlačenja. No, shvatiti ga unatoč tome nije lako. Jer trebamo shvatiti sebe. Svoj “sklop” unutar kojeg se nalazi pregrš različitih misli, različitih vibracija, uvjerenja, razmišljanja, navika, svega… Iako je zakon privlačenja jednostavan, mi nismo. I kada nam se ovako obije “o glavu”, ne znači da “ne radi”, ne znači da se odjednom sad cijeli Svemir urotio da tebi pokaže tko je tu šef, i da to ipak nisi ti, ni ništa slično tome. To samo znači da nisi do kraja razumio samog sebe.

Ono što sam ja primijetila na svom iskustvu kada su očekivanja u pitanju (a ista stvar mi se desila i sa tzv.čarobnom knjigom, tj.bilježnicom u koju sam pisala sceenarij mog budućeg života – jer je i to zapravo očekivanje) je da postoji velika razlika između onih očekivanja koja se ostvare i onih koja se ne ostvare.

Očekivanja koja su mi se do sada uvijek ostvarivala su bila općenita. Nikad specifična. Očekujem da će mi doći željeni posao. Ne znam koji je to posao točno, ne znam točno u kojoj firmi, ali znam da savršeno odgovara onome što želim. Očekujem da će doći. Znam da dolazi. Očekujem da će se ova zdravstvena situacija riješiti. Ne znam točno na koji način, ne znam ni točno u kojem trenutku, ali znam da će se riješiti. Očekujem njeno rješavanje na najbolji način za mene. Itd.

U svoju čarobnu knjigu napisala sam svega 10-tak stranica. Neki dan sam je išla čitati, nakon više od godinu dana. Jako sam se iznenadila! Nisam se ni sjećala svega što sam tamo pisala, ali od svega onog općenitog što sam napisala, većina toga se ostvarila! Tako da sad znam i kako se specifično, na koji način ostvarilo. A to nikakvim čudom nisam mogla zamisliti tada kada sam to pisala.

Sve ono što sam pisala, a bilo je specifično, ne u smislu moje želje (da, pisala sam čak i koji mobitel želim), nego u smislu načina ostvarenja, e to se nije ostvarilo. A ja sam shvatila poantu. Moj um se upleo u ostvarenje želje. A to ne ide tako.

Kada očekujete općenito, znate što želite, no niste vezani za jednu određenu firmu, kao u gornjem primjeru, nego jednostavno znate da ćete imati posao baš kakav vam odgovara, takvo očekivanje kreira. To znači da biste u prethodnom primjeru bili otvoreni za mogućnost zaposlenja u toj firmi, no istovremeno biste bili svjesni toga da je to samo jedna od mogućnosti. I da ima pregrš drugih. Bili biste svjesni da vaš um trenutno primjećuje ono što mu je pred nosom (ta prilika), i da možda vidi jedino to rješenje kao najbolje za vas, jer djeluje očito. No, vaše bi očekivanje bilo ipak “iznad” uma, očekivali biste pozitivan ishod bez obzira na odgovor iz te firme. O tome se radi. I tada se desi.

Očekujte ono što želite, jer očekivanje kreira. Ali očekujte cijelim svojim bićem, ne samo umom. Očekujte uronjeni u vjeri kako je samo pozitivan ishod u konačnici moguć, a sve ostalo su samo međukoraci. Ne očekujte umom, jer to nije očekivanje, to je uvjetovanje okolnosti. Pustite svijet da bude kakav je, a vi očekujte u takvom svijetu da vam dolazi ono što želite. Kada, kako, u kojoj osobi, ponudi, firmi, receptu, načinu? To prepustite Svemiru.

Love you all 🙂

Joy ■

 

 

Izvor: joinmeinjoy,com