fbpx

Nauka dokazuje: Srce ima vlastitu inteligenciju

Srce je osjetilni organ i djeluje kao sofisticirano informacijsko kodiranje i centar obrade koji mu omogućuje da nauči, zapamti i samostalno donosi funkcionalne odluke, napisao je Rollin McCraty, voditelj istraživanja na HeartMath institutu. Znanstvenici na tom institutu provode istraživanja srca već gotovo dva desetljeća i sada ga karakteriziraju kao energetsko srce.

Srce, kao i mozak, stvara snažno elektromagnetsko polje s time da srce stvara najjače elektromagnetsko polje u tijelu. Ono je oko 60 puta veće od moždanih valova mjereno u amplitudama. HeartMath studije pokazuju da se ovo moćno elektromagnetsko polje može detektirati i mjeriti i nekoliko metara udaljeno od fizičkog tijela.

Rezultati eksperimenata koje su provodili, pokazali su da se događa prijenos elektromagnetske energije koju proizvodi srce kada se ljudi dodiruju ili su u blizini. Primjetili su da to može imati važne implikacije na uspjeh brojnih modalitata iscjeljivanja. Za mnoge takve prakse znanost prije nije bila u stanju opisati mehanizam kojim se odvija razmjena energija između pojedinaca. Ova današnja znanstvena saznanja, predstavljaju jedne od prvih uspješnih pokušaja da se izravno izmjeri razmjena energije među ljudima.

U jednom HeartMath novijem istraživanju, ispitivali su razmjenu energije u jednom od najintimnijih ljudskih odnosa – mjerili su interakciju srce-mozak između majke i djeteta. Istraživanje je pokazalo da su se moždani valovi majke uskladili sa srcem djeteta! U tom eksperimentu, beba je ležala u majčinom krilu.

Kad je majka usmjerila svoju pozornost na dijete, ona je postala osjetljiva na suptilne elektromagnetske signale generirane od strane srca svog djeteta. Ti rezultati imaju intrigantne implikacije, upućuju da je majka u svom psihofiziološkom koherentnom stanju postala više osjetljiva na suptilne elektromagnetske informacije kodirane u elektromagnetskim signalima svog djeteta!

Elektromagnetsko polje srca sadrži određene informacije ili kodove koji se prenose unutar i izvan tijela. Jedan od najvažnijih nalaza HeartMath istraživanja koji se odnosi na ovo područje je da namjerno generirane pozitivne emocije mogu promijeniti tu informaciju ili kodove. To otkriće otvara pitanje hoće li informacije elektromagnetskog srca prenešene sa jednog pojedinca koji je ljut, uplašen, depresivan ili doživljava neku drugu negativnu emociju, dovesti do djelotvornih svojstva nakon utjecaja na njega pozitivnim emocijama?

 

Prilagođeno: atma.hr

 

Pogledajte jedan vrlo zanimljiv video, šta Gregg Braden govori upravo o elektromagnetnom polju srca: