fbpx

Sagorite višak kalorija kroz svakodnevne “obične” aktivnosti

Donosimo popis svakodnevnih aktivnosti koje možete uvesti u dan, kako biste sagorijevali višak…
Dokazano je da pola grejpfruta svaki dan pomaže da tijelo sagori što više kalorija. Sadrži enzim koji sprječava nakupljanje masnoća.

Kalorije troši i tuširanje, ali samo s hladnom vodom jer tako tijelo mora konstantno trošiti kalorije kako bi održalo normalnu tjelesnu temperaturu.
Isto tako, ako jedete stojeći sagorijevat ćete više kalorija nego ako sjedite, naravno ovo ne preporučamo na dnevnoj bazi.

Jedite ljuto!
I ljuta, odnosno začinjena hrana uzrokuje pojačano trošenje kalorija. Ubrzavaju metabolizam za oko 50 posto i to čak tri sata nakon obroka. Pića koja sadrže kofein isto stimuliraju organizam. Umjesto kave, preporučamo zeleni čaj.

Ipak najlakši i najjeftiniji način da sagorite kalorije je šetnja. Stručnjaci preporučaju da šetate oko 30 minuta dnevno, ako bi tijelo ostalo zdravo. Pokušajte i izbjegavati liftove, pa idite stepenicama koliko god je moguće.

Brisanje prašine
Lagano čišćenje oko sat vremena troši više od 100 kalorija, a intenzivnije primjerice ribanje aparata ili čišćenje kupaonice može sagoriti i do 300 kalorija u sat vremena.

Smijte se!
Prema nekim istraživanjima, 10 do 15 minuta smijanja sagori do 50 kalorija.
Tajna je zapravo u kretanju, pa čak ako sjedite na poslu možete cupkati nogama u ritmu glazbe. Povremeno se ustanite i protegnite, mičite noge… ■

N.C.

 

Izvor: ordinacija.vecernji.hr