fbpx

(Video) Četiri vrlo lake i jednostavne stvari za podizanje vaše dominantne vibracije

Pokušajmo najprije, u najkraćim crtama da pojasnimo šta bi to bila dominantna vibracija.

Kada bismo uzeli sva vaša stanja i raspoloženja tokom jednog dužeg perioda, od nekoliko sedmica ili mjeseci, sve ih lijepo sabrali pa podjelili, tj izračunali neki prosjek, to bi bila vaša dominantna vibracija. Mogli bismo je nazvati i vašom prosječnom vibracijom.

Ako se većinu vremena osjećate loše, ponekad tako-tako i u vrlo rijetkim slučajevima se osjećate opušteno i dobro, onda bismo mogli zaključiti da vaša dominantna vibracija nije visoka.

U suprotnom slučaju, ako se veliku većinu vremena osjećate odlično, veseli ste i raspoloženi, a tek ponekad se osjećate “neutralno” i u vrlo rijetkim situacijama loše – tad možemo zaključiti da je vaša dominantna vibracija dosta visoka. Skoro ravna vašim najblistavijim trenucima.

Ovdje dolazimo do pitanja zašto nam je u ovom slučaju uopšte bitno da razmatramo pitanje dominantne vibracije?
Jer nesretno srce ne kreira. Ili preciznije da kažemo – ne kreira svjesno, ciljano i s lakoćom.

Svaku želju gajimo s idejom da ćemo po njenom ostvarenju biti srećni i zadovoljni. To su dva osjećanja koja su pri vrhu skale emocija.
Zamislimo tu skalu kao jednu visoku zgradu. Recimo da ta zgrada ima 11 spratova. I zamislimo da se vi nalazite na nekoj lebdećoj platformi pored same zgrade. Što je viša vaša dominantna vibracija, to se platforma podiže više. Neki neutralni položaj za vašu platformu bi bio 6. sprat, tj. sredina skale. Neko neutralno mjesto gdje se vi ne osjećate niti pretjerano dobro, niti naročito loše. Ali ostvarenje vaše želje se nalazi na balkonu 11. sprata ili pak na samom krovu. Dakle vaša platforma, vaša dominantna vibracija mora biti daleko viša kako biste se približili ostvarenju vaše želje.

Ako je vaša platforma isuviše nisko, tada ste vi vibraciono isuviše udaljeni od ostvarenja.

Kako podići vlastitu dominantnu vibraciju i navesti platformu da se podigne do posljednjeg sprata?

U teoriji jednostavno. Osjećajte se što bolje, što češće, što duže. A za to nam Abraham nudi četiri dnevna procesa.
Prije nego li se upustimo u tumačenje svakog od njih, molimo vas da posebnu pažnju obratite na posljednji. U zadnje vrijeme se isuviše malo govori o posljednjem, a možda jednom od najbitnijih procesa. Bitno je također navesti da sami procesi nisu ni po čemu bitni ili magični. Bitan je efekat koji izazivaju u vašoj vibraciji, pa s toga nije ništa strašno ako bilo koji od ova četiri procesa (ili bilo koji proces generalno) prilagodite sebi.

1. MEDITACIJA

O meditaciji ne treba nešto posebno govoriti. Samu meditaciju i neke bitne ‘cake’ vezane za meditaciju ćemo obraditi u zasebnom tekstu. Ovdje je potrebno da se obrati pažnja na svega nekoliko elemenata. Da meditacija bude svakodnevna, da traje barem 15 minuta i da radite takvu meditaciju koja vam omogućava da utišate vlastite misli. Ako pozorno slušate i pratite, primjetićete da Abraham svaki put savjetuje isti oblik meditacije. “Utišajte svoje misli”. Ovo nam daje doznanja da različite vođene meditacije koje nas navode na zamišljanje različitih stvari možda i nisu idealno riješenje u ovu svrhu.

2. KONTAKT S PRIRODOM

Primjetite da ni jedna životinja ne uživa u zatočeništvu. Pa ni ova. Čovjek. Iako naši domovi mogu biti oaze mira kreirane baš po našoj mjeri ili našom rukom, to i dalje ne znači da mogu da nam zamjene vanjski svijet prirode. Bez obzira na vremenske uslove, hladnoću ili padavine. Čak ni tad četiri zida nisu zamjena za otvoren prostor. Japanski naučnici su u jednoj studiji neosporivo dokazali da pogled u daljinu (zurenje prema liniji horizonta) podiže raspoloženje. Kontakt s prirodom, boravak na svježem zraku, zelenilo, pogled u daljinu, blizina biljaka i životinja – nude nam osjećaj slobode, pripadnosti i povezanosti sa svime što nas okružuje.
Nikako nemojte podcjenjivati boravak napolju.

3. KNJIGA POZITIVNIH ASPEKATA

Jedan od alata koji se vrlo često spominje i preporučuje, a koji iz nekog razloga zbunjuje veliki broj ljudi jeste knjiga/dnevnik pozitivnih aspekata. O ovoj temi ćemo nekom prilikom pisati i govoriti dosta opširnije. Sada ćemo navesti samo neke ključne stvari. Kako je Eckhart Tolle rekao – priznavanje dobra koje imate već u životu temelj je svakog obilja. O tome se u ovom procesu radi.
Sami proces implementirate tako što izdvojite nekoliko segmenata iz vašeg života koje doživljavate kao pozitivne i uspješne, te nastojite izraziti duboku zahvalnost zbog toga. Ovdje nije bitno da li će to biti nekoliko stvari vezanih za isto životno polje (npr. zdravlje) ili će se one odnositi na 5 ili 10 različitih polja. Također, zanemariva je razlika da li pišete o stvarima koje su već manifestirane u vašem životu (iako je vašem umu lakše izraziti zahvalnost za nešto što barem postoji) ili o nekim stvarima koje su još uvijek tek želje.
Poenta je u zahvalnosti koja vas usmjerava na osjećanje sigurnosti, zbrinutosti, ostvarenosti, zadovoljnosti… i sreće – u konačnici.

4. POBOŽNOST

Vrlo su rijetke prilike da se govori o pobožnosti u kontekstu zakona privlačenja. Iz razloga koji se daju samo pretpostaviti, ogromna većina “učitelja” (uz jako mali broj izuzetaka) ne upušta se rado u pominjanje Boga ili pobožnosti. Ipak u ovom videu Abraham govori o nečemu što bez zabune možemo staviti u tu kategoriju.
Gajiti unutar sebe osjećaj pripadnosti cjelini (Zakon Jednoga), gajiti u sebi osjećaj da si voljen od strane Univerzuma (Boga), osvještavanje činjenice da se sve dešava za naše dobro – inače se nebi ni dogodilo, osjećaj da smo zbrinuti i da ćemo uvijek biti zbrinuti (onoliko koliko mi to sami dopuštamo); jesu ona prava, iskrena pobožnost koja ne proizilazi iz dogmatskih učenja.

Ne može se dovoljno istaći značaj i vrijednost ovakve pobožnosti.

Korištenjem ova četiri dnevna procesa obezbjedićete sebi dobar temelj za visoku vibraciju, a s te pozicije imate višestruko veće šanse za ostvarenje svojih namjera ili želja.■

 

JaJesamKreator
Foto: pixabay.com