fbpx

Zašto su oni koji uvijek kasne uspješniji od drugih?

Godinama su oni koji će “zakasniti i na vlastiti sprovod” kritizirani zbog te loše karakteristike svoje osobnosti

Svi imamo onog jednog prijatelja koji apsolutno nikada ne može doći na vrijeme. No, dopustite nam da vam objasnimo zašto je njihov pogled na svijet puno bolji od onih koji ne kasne. Oni jednostavno drugačije percipiraju vrijeme. Misle da mogu odigrati još jednu partiju online igrice u desetak minuta i “snoozati” alarm 20 minuta prije no što trebaju biti na poslu.

Prijatelji djeluju kao sredstvo protiv bolova i zbog njih se dulje živi

Kad su ih znanstvenici testirali zaključili su da njihova minuta traje 77 sekundi, a drugima 58 sekundi. Dakle, oni koji kasne zapravo su optimisti i trebali bismo im se diviti!
Njihov “sve ću stići” pogled na svijet u kombinaciji s mogućnošću da razmišljaju izvan okvira dovest će ih daleko u životu. Nikada neće prihvati poraz i bez obzira na to koliko stvari postanu loše, ove osobe uvijek vide pozitivno u tome.

Ako ne brinemo o sebi, psihološki imunitet pada

Postoji nešto zaista nevjerojatno u osobi koju ništa ne može spriječiti da radi što želi, pa čak ni koncept vremena.

Dobrobiti za zdravlje
Stres je jedan od najvećih uzročnika različitih bolesti poput srčanog udara, Alzheimera i slično. No oni koji često kasne, uopće nisu pod stresom, baš zbog toga dulje će živjeti. Razmislite o tome sljedeći put kad potrčite za busom…

Dakle, pružite si pola sata više u krevetu, zakasnite na obiteljsku večeru i osjećajte ste bolje! ■

 

 

Izvor: ordinacija.vecernji.hr